UVJETI KORIŠTENJA

Dr. sc. Cvjetko Lež (u daljnjem tekstu: C. Lež) omogućuje Vam korištenje sadržaja svoje web stranice pod niže navedenim uvjetima korištenja.

Uvjeti korištenja web stranice primjenjuju se na sve sadržaje navedene na stranici. C. Lež smatra da su korisnici upoznati s ovim uvjetima i svim rizicima koji nastaju iz korištenja ove web stranice, te prihvaćaju koristiti njezin sadržaj isključivo za osobne potrebe i na osobnu odgovornost. Ako niste suglasni s navedenim pravilima i uvjetima, molimo Vas da ne koristite ovu web stranicu.

SADRŽAJ WEB STRANICE, AUTORSKA PRAVA

Svi prikazani sadržaji (tekst, slike, video, logotipovi, industrijska obilježja) u vlasništvu su C. Leža (nastali vlastitim radom i/ili uz kupljena/preuzeta prava na korištenje istih), osim gdje je to posebno napomenuto (korišteni logotipovi i drugi sadržaji drugih tvrtki i/ili pojedinaca vlasništvo su svojih vlasnika, ova stranica ih ne prisvaja ni na koji način, poštuje se tuđe vlasništvo te navedeno prikazuje isključivo radi potpunosti informacije). Neovlašteno korištenje, preuzimanje i/ili reprodukcija bilo kojeg dijela ove web stranice, bez dopuštenja vlasnika autorskih prava, smatrat će se povredom međunarodno priznatih autorskih prava i podložno je tužbi, odnosno potraživanju naknade za prouzročenu štetu pravnim sredstvima na trgovačkim i drugim nadležnim sudovima u Republici Hrvatskoj.

Ukoliko primijetite bilo kakvu povredu autorskih prava s naše strane, molimo Vas da nam to javite putem kontakt obrasca, kako bi sporan sadržaj bio ispravljen (pravilnim isticanjem originalnog autorskog prava ili uklanjanjem spornog sadržaja).

IZMJENA PROIZVODA, USLUGA I SADRŽAJA NA WEB STRANICI

C. Lež zadržava pravo promjene i/ili ukidanja (privremenog ili trajnog) bilo kojeg sadržaja objavljenog na web stranici, bez prethodne najave. C. Lež nije odgovoran za bilo kakvu štetu nastalu tim putem.

TOČNOST I ISTINITOST INFORMACIJA

C. Lež ima obavezu poduzeti sve mjere s ciljem točnog i kvalitetnog informiranja posjetitelja ove web stranice.

POVEZNICE NA DRUGE WEB STRANICE

Ova web stranica sastoji se od vlastitih sadržaja, ali i od sadržaja partnera te sadržaja trećih strana. C. Lež nije odgovoran za sadržaj stranica koje nisu pod njegovom kontrolom, niti za poveznice na tim stranicama. Vanjske poveznice korištene su radi dopune sadržaja, prikaza partnerskih tvrtki (njihovih proizvoda, usluga i sadržaja) i šireg informiranja posjetitelja web stranice www.cvjetkolez.com.

Sve sadržaje web stranice www.cvjetkolez.com koristite na osobnu odgovornost, i C. Lež ne smatra se odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu njenim korištenjem.

“KOLAČIĆI” (eng. COOKIES)

Prema Direktivi 2002/58/EZ Europskog parlamenta i Vijeća od 12. srpnja 2002. o obradi osobnih podataka i zaštiti privatnosti u području elektroničkih komunikacija (Direktiva o privatnosti i elektroničkim komunikacijama), korištenje “kolačića” namijenjeno legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga informacijskog društva, dopušteno je pod uvjetom da se korisnicima pruži jasna i precizna informacija, u skladu s Direktivom 95/46/EZ, o svrsi “kolačića” ili sličnih sredstava, kako bi se osiguralo da korisnici budu svjesni informacija koje se pohranjuju na terminalnu opremu kojom se služe. Korisnicima treba biti dana mogućnost odbijanja pohranjivanja kolačića ili sličnih sredstava na svoju terminalnu opremu. Ovo je posebno važno ako drugi korisnici, a ne izvorni korisnik, imaju pristup terminalnoj opremi i podacima koji sadrže osjetljive privatne informacije pohranjene na takvoj opremi. Informacije o uporabi različitih uređaja koji bi se mogli ugraditi na korisnikovu terminalnu opremu, kao i pravo na odbijanje tih uređaja, mogu se ponuditi jednom tijekom iste veze, te se odnose i na svaku buduću uporabu tih uređaja do koje može doći tijekom naknadnih veza. Metode davanja informacija, zahtijevanja pristanaka ili davanja prava na odbijanje, trebaju biti što pristupačnije.

Ova web stranica koristi mehanizam za prihvaćanje i odbijanje “kolačića” prilikom prvog posjećivanja. Ukoliko se prihvate, “kolačići” traju 30 dana, nakon čega će korisnik (ukoliko web stranici pristupa s istog uređaja) biti ponovno upitan o prihvaćanju ili odbijanju “kolačića”. Zbog stalnog razvoja tehnologije, odnosno softvera za pristup web stranicama (web preglednici), moguće je da sustav za prikaz, kao i za prihvaćanje/odbijanje “kolačića”, neće u određenom trenutku iz tehničkih razloga biti dostupan korisniku (bit će blokiran u prikazivanju).

“Kolačići” na ovoj web stranici koriste se za postavke prikaza (jezik), kako bi web stranica bila bolje prilagođena potrebama korisnika. Pored toga, moguće je da se koriste sustavi za praćenje korištenja web stranice (poput Google Analytics ili sličnih) koji također koriste “kolačiće”, kako bi se korisnika moglo pratiti na razini stranice (dimenzija ekrana uređaja, korišteni operativni sustav, korišteni preglednik, poveznice koje otvara, dinamika otvaranja poveznica…) te u svrhu unaprijeđenja web stranice i sadržaja koji su prikazanih na njoj.

Nastavkom korištenja ove web stranice, korisnik je suglasan da se “kolačići” pohranjuju na uređaj s kojim pristupa web stranici. Korisnik može sam onemogućiti pohranjivanje “kolačića” na računalo u postavkama svoga uređaja.

IZMJENE UVJETA KORIŠTENJA

C. Lež zadržava pravo izmjene ovih uvjeta, u bilo kojem trenutku i bez prethodne najave, te neće i ne može biti odgovoran za moguće posljedice proizašle iz takvih promjena. Navedene promjene stupaju na snagu objavljivanjem na ovoj web stranici.